Olet nainen

Biologinen kellosi ja hormonitoimintasi valmistelee sinua mahdolliseen äitiyteen – olet saavuttanut hedelmällisen iän. Oma seksuaalinen ja sukupuoli-identiteettisi sekä seksuaalinen suuntautumisesi alkavat hahmottua sinulle yhä selvemmin.

Olla nainen

Askel nuoresta naisesta naiseksi vie sinut samalla aikuisuuteen. Vaikka itsenäistyminen tuntuu ihanalta, se voi joskus tuntua samalla myös kiusalliselta, hermostuttavalta tai jopa pelottavalta. Hyvästien jättäminen nuoremmalle naiselle ei ole aina helppoa. Kuukautiskierto voi olla epäsäännöllinen. Kuukautisiin voi liittyä kipuja tai vuodot ovat runsaat. Myös raskauden ehkäisyyn ja seksuaalisuuteen liittyvät asiat mietityttävät. Saatat kysyä itseltäsi, tätäkö se nyt on – olla nainen?

Olla erilainen

Muista kuunnella itseäsi ja hyväksyä itsesi sellaisena kuin olet – uskalla tulla omaksi itseksesi. Sosiaalisten verkostojen asettamat odotukset sinusta eivät ehkä vastaa sitä, mitä itse haluat olla tai tunnet olevasi. Erilaisuus on rikkautta – uskalla olla erilainen.

Ensimmäinen kerta gynekologilla

Ensimmäinen gynekologikäyntisi ajoittuu keskimäärin 15-18 ikävuoden välille. Femedassa ymmärrämme ensimmäisen gynekologikäyntisi merkityksen. Meille on tärkeää, että käyntisi meillä on kaikin puolin vaivaton ja miellyttävä – tunnet olosi meillä turvalliseksi ja tiedät tulevasi kuulluksi. Parhaassa tapauksessa sinulle syntyy luottamuksellinen ja avoin hoitosuhde gynekologisi kanssa. Hyvä ja luottamuksellinen hoitosuhde kestää usein vuosikymmenten ajan.

Seksuaaliterveys ja ehkäisy

Sinä voit huoletta kääntyä puoleemme kaikissa kuukautisiin ja ehkäisyyn liittyvissä asioissa. Voimme yhdessä miettiä sinulle sopivimman ehkäisymuodon ja käydä läpi eri vaihtoehtoja. Olemme tukenasi myös kaikissa seksuaaliterveyteen liittyvissä kysymyksissä ja mahdollisesti mieltäsi askarruttavissa intiimeissä asioissa. Avoimuus, luottamus ja läsnäolo – siinä kolme tärkeintä.

Femeda on naisten oma lääkärisema.

Femeda on vuonna 1992 perustettu lääkäriasema naisille Kalevankadulla Helsingin keskustassa. Tutustu lääkäreihimme ja varaa aika helposti verkossa.

Varaa aika

tai soita meille 09 7510 1000