Mammografia

tai soita meille 09 7510 1000

Mammografia ja rintojen ultraäänitutkimus

Rintojen mammografia-, ultraääni- ja palpaatiotutkimukset antavat tarkan ja luotettavan käsityksen rintarauhaskudoksesta ja siinä olevista mahdollisista muutoksista.

Säännöllisesti mammografia- ja ultraäänitutkimuksiin

Rintasyöpä on naisten yleisin syöpämuoto. Varhain todettu pieni rintasyöpä on kuitenkin helppo hoitaa leikkauksella ennen sen leviämistä. Laajan, pitkäaikaisen ruotsalaistutkimuksen mukaan kahden vuoden välein tehdyssä tarkastuksessa käyneet naiset elävät kuusi vuotta verrokkeja pitempään.

Luotettava ja vaivaton mammografia

Mammografia eli rintojen röntgentutkimus on ensisijainen tutkimusmenetelmä erilaisten muutosten toteamiseksi. Tutkimukseen varataan aikaa 20 minuuttia eikä esivalmisteluja vaadita. Mikäli rinnat kipeytyvät kuukautisten aikana, kuvaus kannattaa tehdä kierron muussa vaiheessa.

Käytössämme on laadukas suomalaisen Plan Medin valmistama suoradigitaalinen mammografialaite, Clarity. (11/2019)

Kuinka mammografia tehdään?

Tutkimuksessa röntgenhoitaja ottaa kuvat molemmista rinnoista. Rinta puristetaan kahden levyn väliin, jotta saadaan tarkat ja yksityiskohtaiset kuvat. Puristus on lyhytkestoinen. Riittävä puristus on onnistuneen tutkimuksen edellytys.

Kuvauksen jälkeen röntgenlääkäri tekee ultraäänitutkimuksen. Jos tutkimuksessa löytyy epäilyttävä muutos, otetaan diagnoosin varmistava neulanäyte heti, jolloin potilaan pääsy jatkohoitoon nopeutuu.

Varaa ensin aika Femedan lääkärille

Mammografiaan tarvitaan aina lääkärin lähete. Myös toistuvien tutkimusten tiheydestä on hyvä keskustella lähettävän lääkärin kanssa. Femedassa Kalevankadulla teitä palvelevat radiologit Sami Kiiskinen, Mia Kiuru, Tiina Liljamo-Saarikivi, Mariliis Soonsein, Tomi Teirmaa ja Reija Västrik.

Mammografian hinta

Femedassa mammografia ja rintojen ultraäänitutkimus maksaa 262 €. Muita hintatietoja löydät hinnastostamme.