Urologi

tai soita meille 09 7510 1000

Urologi

Urologi tutkii ja hoitaa virtsateiden sairauksia

Naisten tavallisia urologisia ongelmia ovat tiheävirtsaisuus, virtsan karkailu, virtsaamiskivut sekä toistuvat virtsatietulehdukset. Urologit selvittävät verivirtsaisuutta sekä virtsateiden poikkeavia kuvantamislöydöksiä ja hoitavat niitä tarvittavilla toimenpiteillä.

Virtsatietulehdukset

Naisten virtsatietulehdukset yleistyvät vaihdevuosien jälkeen. Vaihdevuosien jälkeen yli 50 % naisista kärsii vuoden aikana toistuvista virtsatulehduksista. Näihin vaivoihin löytyy meiltä apu. Emättimen ja virtsaputken limakalvojen kuntoa ja bakteerikantaa voidaan parantaa esimerkiksi paikallisestrogeeni hoidolla.

Virtsankarkailu

Virtsankarkailu on naisilla myös melko yleinen ja kiusallinen vaiva. Virtsankarkailuun löytyy monenlaisia hoitoja, joten ei kannata tätäkään vaivaa turhaan potea. Femedan urologin vastaanotolla selvitetään virtsankarkailun syyt ja suunnitellaan hoito niiden mukaisesti. Usein virtsankarkailua voidaan hoitaa myös itsenäisellä lantiophojan lihasten aktivoinnilla. Femedan fysioterapeutilta saa myös tarvittaessa ohjausta lantiopohjan lihasten harjoitteluun. Joskus oireet voivat parantua yksinkertaisilla elämäntapamuutoksilla.

Lähes kaikkia naisia vaivaavat erilaiset virtsavaivat jossain vaiheessa elämää. Virtsavaivoista ei kuitenkaan tarvitse kärsiä. Mikäli sinulla on toistuvia virtsavaivoja kannattaa sinun kääntyä urologin puoleen jo varhaisessa vaiheessa.

Lue Suvi Niemen (LL) artikkeli: Virtsavaivoja?

Varaa aika urologille

Femedan urologit

Suvi Niemi

Suvi Niemi

LL, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, Urologi