Hälsa och välmående

eller ring oss på 09 7510 1000

Mångsidiga hälsovårdstjänster under samma tak

Femeda har tagit hand om kvinnornas hälsa redan över 25 år. Erfarenheten medför mångsidigt kunnande och tillförlitlighet till undersökningar och behandlingar. Du kan boka en tid till en gynekolog men även till en specialist i invärtesmedicin, psykiater, psykoterapeut eller näringsterapeut. Helheten kompletteras av laboratorie, rtg och ultraljudsundersökningar. Trogna kunder redan i tre generationer är en god indikator för kvaliteten på vår service.

Gynekolog

Högklassiskt gynekologiskt kunnande från symtom till behandling samt planering och uppföljning av graviditet. Färdigheter för specialundersökningar.

Fjärrmottagning

Särskilt nu i coronavirustider lönar det sig att anlita vår fjärrmottagning.

Specialistläkare i inremedicin

Specialkunnande visavi behandling av förhöjt blodtryck samt störningar i fett- och sockerämnesomsättningen samt blodkoagulering hos kvinnor.

Psykiater

Diagnostik av ångest-och depressionssymtom samt ställningstagande till vidare vårdbehov.

Uppföljning av graviditet

Stöd, information och sakkunskap på ditt livs viktigaste resa från graviditetens början till tiden efter förlossningen.

Mammografi

Mammografi, ultraljudsundersökning och palpation av brösten ger en noggrann och tillförlitlig bild av bröstvävnaden och eventuella förändringar.

Ultraljud och fosterundersöknignar

Noggrann information om fostrets hälsa i olika skeden av graviditeten. NIPT-undersökningar, placenta biopsier, fostervatten-och ultraljudsundersökningar.

Psykoterapi under graviditeten

Psykoterapeutiskt stöd under graviditeten och efter förlossningen. Oro över graviditeten, moderns eller fostrets välbefinnande, depression, ångest samt olika rädslor.

Ultraljudsundersökningar

Alla gynekologer på Femeda utför de vanligaste ultraljudsundersökningarna på sin mottagning. Perinatologer är specialiserade på ultraljudsundersökningar under graviditeten.

Kolposkopi

Med kolposkopi undersöker man de förändringar som visats på papa testet, deras lokalisation samt biopsitagning för vidareutredning.

Bentäthetsmätning

Bentäthetsmätning eller DEXA-undersökning ger tillförlitlig information om eventuell benskörhet och därmed ökad risk för benbrott.

Laboratorium

Vårt laboratorium betjänar Dig från måndag till fredag. Tidsbeställning behövs ej förutom vid belastningsundersökningar.

Näringsterapi

Helhetsinriktad sakkunskap om välmående för kvinnor i alla åldrar. Skräddarsydda lösningar för individen.

Psykoterapi

Genomgång tillsammans med terapeuten av psykiska problem och olika livskriser och -förändringar.

Sexualterapi

Genomgång av frågor eller problem angående sexualitet tillsammans med sexualterapeuten.

Mödrarådgivning

I samma utrymmen med Femeda fungerar den privata mödrarådgivningen, Helsingin Yksityinen Äitiysneuvola, som erbjuder mångsidiga tjänster för gravida.