Olet nainen

Suomessa äidiksi tullaan keskimäärin 30. vuoden iässä. Raskaaksi tuleminen ei ole aina itsestään selvää eikä kaikilla suunnitelmissakaan. On hyvä muistaa, että naiseus ei ole yhtä kuin äitiys. Femedassa me olemme tukenasi kaikissa elämäntilanteissa ja asiantuntijamme ovat täällä sinua varten.

Odottavan aika on pitkä

Raskaaksi tuleminen ei ole millään tavalla itsestään selvyys. Voidaan hyvin sanoa, että raskaaksi tulemista hartaasti odottavan aika on pitkä. Lapsettomuus voi naisessa aiheuttaa häpeän ja jopa epäonnistumisen tunteita. Siihen löytyy usein hoidettavissa oleva syy, eikä lapsettomuutta kannata jäädä yksin pohtimaan. Käänny rohkeasti meidän puoleemme.

Raskauden seuranta

Raskauden seuranta tapahtuu Suomessa ensisijaisesti äitiysneuvolassa. Raskauteesi voi liittyä joskus myös asioita, joissa erikoisosaaminen tulee tarpeeseen. Raskauden aiheuttamiin tavallisiin fyysisiin vaivoihin voit saada apua fysioterapiasta, tai voit hemmotella itseäsi raskaushieronnalla. Femedan raskausajan monipuoliset terapiapalvelut tarjoavat asiantuntevaa psykoterapiaa, jonka avulla voidaan helpottaa mahdollista ahdistusta tai raskauden ajan masennusta. Terapiapalvelumme ovat tukenanne myös kasvussanne vanhemmuuteen. Ja muistathan, että synnytyksen jälkeen monipuoliset fysioterapiapalvelumme ovat myös käytettävissäsi.

Ennen ja jälkeen synnytyksen

Raskausaika on elämäsi taipaleella mullistavimpia kokemuksia sekä biologisesti että henkisesti, sillä kehosi valmistautuu vastaanottamaan ja hoivaamaan uuden elämän alkua. Raskausaika on myös yksilöllistä, eikä ole mitenkään poikkeuksellista, että mielessäsi voi olla myös pelkoa ja epävarmuutta. Olemme tukenasi ja asiantuntijamme tarjoavat sinulle henkilökohtaista ja aina kiireetöntä neuvontaa ja opastusta sekä raskauden aikana että sen jälkeen. Voit kääntyä puoleemme esimerkiksi, jos haluat äitiysneuvolan sijasta käydä synnytyksen jälkitarkastuksessa omalla gynekologillasi.

Ultraääni-ja sikiötutkimukset

Raskausajan seulontatutkimuksilla voidaan selvittää monia asioita sikiön terveydestä mm. mahdollisia rakenne- tai kromosomipoikkeavuuksia ja geenivikoja. Ultraäänitutkimuksilla seurataan sikiön kasvua ja kehitystä ja voidaan yhtä lailla selvittää mahdollisen lapsettomuuden syitä. Femedasta löytyy myös 3-4D ultraääni, joka mahdollistaa sikiön rakenteiden vieläkin tarkemman tarkennetun tutkimisen.

Femeda on naisten oma lääkärisema.

Femeda on vuonna 1992 perustettu lääkäriasema naisille Kalevankadulla Helsingin keskustassa. Tutustu lääkäreihimme ja varaa aika helposti verkossa.

Varaa aika

tai soita meille 09 7510 1000